Wat is paintball?
Paintball is een sport waarbij twee teams elkaar te lijf gaan met een luchtdrukgeweer. Dit geweer schiet met gelatine gevulde capsules af. Paintball is een actief en plezierig spel waarbij veel tactiek en inzicht komt kijken.

Is de ‘verf’ schadelijk voor mens en milieu ?
In de verfkogels zit geen verf maar een mengsel van gelatine, kalk en kleurstoffen uit de voedingsindustrie, het omhulsel is gemaakt van dezelfde stof als capsules van sommige medicijnen. Deze verfkogels zijn dus volledig biologisch afbreekbaar, non toxisch en perfect uit kleren te wassen . Dus geen paniek als je de ‘verf’ op je kleren of in je mond krijgt .

Is paintball pijnlijk ?
Je voelt de impact van de kogel echt wel goed en dit komt natuurlijk het realisme ten goede. Tijdens het spel is het belangrijk om een goede afstand te bewaren en NOOIT je masker uit te doen.

Hoe is paintball ontstaan ?
In 1970 werd het eerste paintballwapen gepatenteerd door James Hale. Het werd in Australie gebruikt om het vee met te merken . In 1981 werd het opgemerkt door een Amerikaan en de sport “paintball” was geboren.

Is het veilig ?
Als men zich aan de afspraken houdt is paintball zeker veilig. Procentueel gezien komen er meer blessures voor bij tennis en squash dan bij paintball.

< /body>