FAQ

Wat is paintball?
Paintball is een sport waarbij twee teams elkaar te lijf gaan met een luchtdrukgeweer. Dit geweer schiet met gelatine gevulde capsules af. Paintball is een actief en plezierig spel waar veel tactiek en inzicht bij komt kijken.

 

Is de ‘verf’ schadelijk voor mens en milieu ?
In de verfkogels zit geen verf maar een mengsel van gelatine, kalk en kleurstoffen uit de voedingsindustrie. Het omhulsel is gemaakt van dezelfde stof als capsules van sommige medicijnen. Deze verfkogels zijn dus volledig biologisch afbreekbaar, non-toxisch en perfect uit kleren te wassen. Dus geen paniek als je de ‘verf’ op je kleren of in je mond krijgt.

 

Is paintball pijnlijk ?
Je voelt de impact van de kogel goed en dit komt natuurlijk het realisme ten goede. Tijdens het spel is het belangrijk om een goede afstand te bewaren en NOOIT je masker af te zetten.

 

Hoe is paintball ontstaan ?
In 1970 werd het eerste paintballwapen gepatenteerd door James Hale. Het werd in Australie gebruikt om het vee met te merken. In 1981 werd het opgemerkt door een Amerikaan en de sport “paintball” was geboren.

 

Is het veilig ?
Als men zich aan de afspraken houdt, is paintball veilig. Procentueel gezien komen er meer blessures voor bij tennis en squash dan bij paintball.

 

Zijn we verzekerd? 
Wij beschikken over een volledige ongevallenverzekering. Heb je je strikt aan ons huisreglement gehouden maar heb je toch een ongeval? Dan kan je hier beroep op doen. Het huisreglement wordt voor elke sessie uitgebreid gebrieft en ondertekend.

 

Wat bij slecht weer? 
Onze terreinen zijn allemaal outdoor. We zijn daardoor afhankelijk van het weer. Bij lichte regenval kunnen de activiteiten en de geboekte catering steeds doorgaan. Indien de weersvoorspellingen dermate slecht zijn zodat de veiligheid in het gedrang komt, behouden wij steeds het recht om de activiteit(en) te annuleren. Uiteraard hebt u in dit geval recht op de terugstorting van het voorschot.

 

Welke kledij dragen we het best om te kunnen deelnemen?
Wij raden aan om onder onze overalls sportieve of losse kledij te dragen die vuil mag worden. Stevige/sportieve schoenen zijn een must.

 

Beschikken jullie over een parking?
Wij beschikken over een ruime parking.